Kávészínű világ

A kávé erős színező anyaga bosszúsággal járhat, ha ügyetlenül töltjük tele csészénket, majd pecsétet hagyunk a szép új abroszon. Vannak, akik viszont nagyon is örülnek a sötétbarna, természetes festékanyagnak.

Textilfestés
Egy megunt, kicsit besárgult lepedőt, abroszt, háztartási textíliát otthon is könnyen felújíthatunk. Kávézaccos vízben főzve 1-2 óra alatt kellemes, halvány barna, inkább natúr-színű anyagokat kaphatunk. Viszonylag sok zacc kell hozzá, így megéri gyűjtögetni. Akár pamut csipkét, fonalat is festhetünk, melyekkel rusztikus hatású ajándékokat, lakásdíszítő tárgyakat készíthetünk.

Hajszínezés
Károsító hajfestékek helyett érdemes kipróbálni a kávé színező erejét. A kifakult barna, sötét hajat újra egységessé, és fényesen csillogóvá varázsolja, emellett pedig ápolja is a hajszálakat. Egyszerűen csak párszor átöblítjük vele hajkoronánkat, az utolsó öblítést pedig negyed óráig hatni hagyjuk.

Művészet
Egyre több művészt ihlet meg az espresso meleg, barnás színárnyalata. Van, aki a kávét mint folyékony festéket viszi fel ecsettel a vászonra, más pedig a sokak számára bosszantó kávépecsétekből formál képeket.
Karen Eland, amerikai művész számos híres festményt gondolt újra csupán víz és kávé felhasználásával, mintha csak Mona Lisa-ról szépia fotó készült volna. Hong Yi malajziai művész pedig az által, hogy kávés aljú csészéjét számtalanszor hozzáérinti egy vászonhoz, csodás képeket hoz létre. Hagyjuk hát gyermekeink tehetségét is kibontakozni, ki tudja, lehet, hogy egy új művészeti ágat kreálnak.